Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Opberg Systemen Al je opbergsystemen samenstellen en kopen op één site
Opberg Systemen
banner image

Opbergsysteem Garage

De garage is al snel de plek bij uitstek om allerlei spullen te plaatsen die je niet vaak nodig hebt. Sportgerei, werkmateriaal, speelgoed en zelfs afval voor het containerpark is schering en inslag in de meeste garages. Maak eindelijk komaf met deze wanorde. Koop een praktisch opbergsysteem dat alles mooi sorteert of zorg gewoon voor een praktische indeling van de garage. Deze tips helpen je alvast op weg.

 
 

Welk doel heeft de garage?

Eerst en vooral moet je bepalen welk doel de garage voor jou heeft. Is het een plaats om de auto te parkeren, fietsen te stallen, te knutselen of te hobbyen of is dient het gewoon als extra opbergruimte voor spullen? Afhankelijk van het doel zal je de inrichting moeten aanpassen.

 

 

Gebruik de beschikbare ruimte optimaal

Je hebt opbergruimte nodig, ongeacht het doel van de garage. Het creëren van die opbergruimte kan best zo efficiënt mogelijk gebeuren, waarbij alle plaats die beschikbaar is optimaal gebruikt wordt.

Opbergkasten langs de muur zijn voor velen een evidentie. Daarbij kan je kiezen voor open kasten of afgesloten kasten. Dat laatste is handig als je een ordelijke look wil bewaren. Maak ook zeker gebruik van bakken om losse spullen in te leggen. Dat is ordelijker en zo vind je alles makkelijker terug.

Vergeet niet dat je ook opbergsystemen op de muur kan bevestigen. Op die manier bespaar je ruimte op de vloer. Ophangsystemen in de vorm van legplanken, haken, … zijn daar mooie voorbeelden van.

Ook het plafond biedt mogelijkheden. In geval van een hoog plafond kan je zelfs overwegen om een vliering te maken. Is het plafond niet hoog genoeg? Geen probleem, met een hangsysteem met legplanken aan het plafond kan je ook al veel. Het is bijvoorbeeld ideaal voor het opbergen van lange, platte voorwerpen zoals ski’s, een surfplank, …

 

 

Aangepaste opbergruimte voor verschillende soorten materiaal

Het is aangeraden om voor elk type materiaal een aangepaste opbergruimte te voorzien. Op die manier vind je alles makkelijk terug.

 

1. Tuingereedschap

Tuinmateriaal is vaak smerig en neemt veel plaats in beslag. Denk maar aan een grasmaaier, schoppen, … Kies voor een ruime en hoge opbergkast, voorzien van stevige haken om schoppen, harken, … aan op te hangen. Om zo weinig mogelijk vuil te maken, kies je voor het tuingereedschap best een opbergplaats zo dicht mogelijk bij de tuin. Gevaarlijke producten zoals bemestingsmiddelen plaats je best bij elkaar en hoog.

 

2. Klusgedeelte

Wil je in de garage ook plaats voorzien om te klussen, dan kan een werktafel/werkblad niet ontbreken. Combineer dat met muurkasten met laden (eventueel onder het werkblad), gereedschapskisten, ophanghaken en legplanken. Het klusgedeelte plaats je ook best op een plaats waar er voldoende stopcontacten zijn.

 

3. Voorwerpen voor vrije tijd

Tuinmeubilair, een skateboard, speelgoed voor buiten, … Ook deze voorwerpen vinden meestal hun weg naar de garage. Opbergkasten zijn een optie, maar probeer voor deze voorwerpen vooral in de hoogte te werken. We haalden het al eerder aan, een hangsysteem met legplanken aan het plafond is ideaal voor het opbergen van een skateboard, ski’s, opvouwbaar tuinmeubilair, …

 

4. Boodschappen voorraad

Bij velen dient de garage ook als opslagplaats voor flessen drank, conserven, wc-papier en andere boodschappen. Deze kan je beter in een afgesloten kast bewaren zodat alles beschermd blijft tegen stof, zonlicht en de andere materialen en producten in de garage.