Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Opberg Systemen Al je opbergsystemen samenstellen en kopen op één site
Opberg Systemen
banner image

Opbergtechnieken: info & tips

We hebben steeds meer spullen, waardoor opbergen op de juiste manier steeds crucialer wordt. In dit artikel ontdek je heel wat tips en technieken om beter op te ruimen en op te bergen.

 
 

Tip 1: Opbergen gaat beter met minder spullen

opbergtechnieken info

Hoe meer spullen om op te bergen, hoe moeilijker. Door het toenemende succes van discounters, kopen we steeds meer goedkope zaken die we niet echt gebruiken. Vaak is het leuk om te kopen als iets weinig kost. Vaak zijn die winkelvondsten inferieur van kwaliteit en wordt het amper gebruikt.

Conclusie: koop gewoon minder. Als je begint met een kamer te ordenen, vraag je dan af of je bepaalde spullen echt nodig hebt. Elk stuk dat je de voorbije twee jaar niet gebruikt hebt, mag je gerust weg doen. Breng het naar de kringloopwinkel, verkoop het of geef het weg aan familie of vrienden.

 

Tip 2: Opbergtechnieken moet je van jongsaf aanleren

De kunst om goed op te ruimen, begint van jongsaf aan. Laat je kinderen af en toe eens hun eigen spullen opruimen. Laat ze helpen in de keuken of in de garage. Leer ze om zaken weg te bergen. Want ook dat hoort bij spelen: het opbergen achteraf.

 

Tip 3: Wees creatief in je opbergtechnieken

Creativiteit loont. Vaak kan je ook praktisch opbergen met oude schoendozen of verpakkingsmateriaal. Het is dus niet altijd nodig om nieuwe spullen te kopen. Vaak kan je met je oude zaken ook nog heel wat aanvatten. Zo heb je goedkope opbergspullen die je eigenlijk ook niet moet opbergen! Vaak heb je ook meer ruimte in huis dan je denkt. Denk niet aan de klassieke plaatsen om spullen op te bergen, maar denk ruim. Bijvoorbeeld in de badkamer. De binnendeur van de spiegelkast is ideaal om opbergspullen aan te bevestigen. Op die manier bespaar je ook heel wat ruimte in huis. Het proberen waard!