Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Opberg Systemen Al je opbergsystemen samenstellen en kopen op één site
Opberg Systemen
banner image

Opbergsysteem keuken

De keuken is een van de meest gebruikte ruimtes in huis. Om die rede moet ze er niet alleen mooi uitzien, een keuken moet ook praktisch zijn in gebruik. Een handig opbergsysteem voor de keukenkasten is dan ook een must. Een overzicht van de mogelijkheden en handige tips ontdek je in dit artikel.

 
 

Soort keukenkasten

Keukenkasten lopen meestal dan de ene kant van de muur tot de andere, van het plafond tot de vloer. Het is natuurlijk belangrijk dat je al deze ruimte goed kan benutten.

 

1. Hoekkasten

Zowat elke keuken heeft hoekkasten. Handig, want zo gaat die ruimte niet verloren. Het is echter wel moeilijk om die ruimte ook maximaal te benutten. Om achterin de hoekkast te komen, moet je vaak al half in de kast kruipen. Gelukkig zijn er tegenwoordig systemen beschikbaar die alles een stuk makkelijker maken.

 

Een keuken kast met draaicarrousel bijvoorbeeld. Daarbij draait een draaischijf uit de kast als je deze opentrekt. Zo maak je ook de inhoud die achterin de kast staat makkelijk zichtbaar. Dit systeem wordt vaak gebruikt om kookpotten en -pannen op te plaatsen. Vaak bestaat een keukenkast met draaicarrousel uit meerdere ‘verdiepen’ waardoor je er heel wat in kwijt kan.

 

2. Ladekasten

Traditionele onderkastjes worden steeds vaker vervangen door ladekasten. Lades bieden dan ook meer bergruimte. Dat is zeker het geval bij brede en volledig uittrekbare ladekasten. Bij het uittrekken wordt de volledige inhoud onmiddellijk zichtbaar waardoor je er ook makkelijk kan uitnemen wat je nodig hebt.

 

3. Rolluikkasten

Wil je het keukenblad graag netjes en leeg houden? Dan vormen de koffiezet, broodrooster, … waarschijnlijk een probleem. Ze in een aparte kast opbergen is niet handig, want telkens als je ze wil gebruiken zal je ze opnieuw moeten uithalen.

 

Een rolluikkast die vertrekt vanop het aanrecht kan in dat geval een oplossing bieden. Zet je koffiezet in de rolluikkast en wanneer je hem nodig hebt doe je het rolluik gewoon omhoog. Daar staat de koffiezet, klaar voor gebruik.

 

keuken opbergsysteem

 

Inrichting keukenkasten

Een keuken moet je georganiseerd houden. Dat kan door jouw kasten en lades slim in te laden. Daarvoor bestaan er allerlei handige indelingssystemen / interieursystemen. Denk maar aan opbergsystemen voor bestek of kruidenpotjes, bordenhouders, verplaatsbare tussenschotten, … Deze zorgen voor een ordelijk overzicht en houden alles op zijn plaats.

 

Denk bij het vullen van de keukenkasten ook ergonomisch. Spullen die je niet vaak gebruikt (wafelijzer, gourmet, …) plaats je bijvoorbeeld beter in hoge kasten, kasten laag bij de grond, achteraan in een kast of in een hoekkast. Alledaagse dingen zoals bestek plaats je op de makkelijk bereikbare plaatsen.